Autoverzekeringen en schadevrije jaren

Autoverzekeringen en schadevrije jaren

Een autoverzekering is een verzekering die je verplicht bent af te sluiten op het moment dat je een eigen auto bezit. Het heeft dus verder vrij weinig te maken met het wel of niet hebben van een rijbewijs. Je kunt prima een rijbewijs hebben en vervolgens in andermans auto’s hebben. Echter is het degene die het kenteken bezit die een autoverzekering moet hebben. Het is dus altijd op eigen risico voor de bezitter van de auto om iemand anders in die auto te laten rijden. Op het moment dat er schade gereden wordt, kan het zo zijn dat je premie omhoog gaat. Dit is omdat het dan lijkt alsof je rijstijl minder goed is dan in een ander geval. Daardoor wil de verzekeringsmaatschappij minder risico lopen en besluiten zij om jouw premie omhoog te gooien. Hoe zit het dan als je geen schade rijdt?

Schadevrije jaren

Er komen vast jaren voor dat je geen schade rijdt. Dit houdt in dat er geen schade aan de auto is door allerlei omstandigheden die je verzekering voor jou moet vergoeden. Het kan dus best zijn dat je wel daadwerkelijk schade hebt, maar dat je dit voor lief neemt. Pas op het moment dat je besluit je verzekeraar je schade te laten vergoeden, spreek je van schade. Schadevrije jaren zijn dus jaren waarin je nooit aanspraak hebt gedaan op je verzekering. Het hebben van vele schadevrije jaren heeft grote voordelen. Hierover staat welke voordelen je hebt.

Voordelen van schadevrije jaren

Door het hebben van een aantal schadevrije jaren, zal je premie omlaag gaan. Je verzekering heeft immers gezien dat jij een goede en veilige rijder bent die niet te veel schade op zijn bord heeft. Je verzekering hoeft je nauwelijks uit te betalen en daar zijn ze alleen maar blij mee. Daarom belonen ze dit door je premie omlaag te gooien. Je moet dus op de polis kunnen zien hoeveel schadevrije jaren je hebt. Dit zijn verzekeraars zelfs wettelijk verplicht. Daardoor kun je zelf ook in de gaten houden hoe het ervoor staat met je schadevrije jaren en de daling van je premie. Vervolgens is het zeker de moeite waard om zo nu en dan autoverzekeringen te vergelijken. Op die manier kun je namelijk flink besparen op je premie. Een goede site hiervoor is bijvoorbeeld Geld24.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *