Wat dekt de verzekering als mijn smartphone stuk is?

Wat dekt de verzekering als mijn smartphone stuk is?

Zonder telefoon ben je nergens, vandaar dat je extra baalt als je telefoon stuk is. Ook de hoge kosten die hierbij kunnen komen kijken zijn genoeg voor een flinke baaldag. Helaas kan er met een ingewikkeld apparaat als een smartphone van alles aan de hand zijn. Een onhandig momentje kan zorgen voor een gebarsten scherm, er kan een knop stukgaan of je accu en oplader doen niet meer wat ze moeten doen. Kun je de kosten die een reparatie of de aanschaf van een nieuw toestel met zich meebrengen ergens terugkrijgen?

Garantie, algemene verzekering of fabrieksgarantie
Uiteraard heeft je smartphone, net als alle andere apparaten die binnen Europa via de officiële kanalen verkocht worden, garantie. Wat binnen de garantie valt en wat niet verschilt per toestel. Over het algemeen geldt dat de telefoon twee jaar lang naar behoren moet blijven functioneren. Kapotte knoppen, accuproblemen of batterij gedoe binnen die tijd terwijl de telefoon normaal gebruikt is, zou binnen de garantie moeten vallen. Het is belangrijk om je te realiseren dat fabrieksgarantie automatisch vervalt als een derde partij aan de slag gaat met je telefoon. Wil je kans maken op een vergoeding vanuit je fabrieksgarantie, zorg dan dat je je telefoon alleen door de juiste fabrikant laat bekijken. Reparateur Smartphonerepairs op de hoek van de straat is bijvoorbeeld alleen verstandig voor reparaties die buiten de garantie vallen.

Dekking smartphone verzekering

Als je geluk hebt worden de kosten van reparatie of zelfs de aanschaf van een nieuwe telefoon vergoed door je verzekering. Mocht je telefoon door een ongelukje binnenshuis kapot zijn gegaan, dan kan een uitgebreide of allrisk inboedelverzekering een uitkomst zijn. Dit geldt ook voor een binnenhuisdekking. Dit verschilt echter wel per verzekeraar, dus check de polisvoorwaarden goed. Het kan ook zijn dat je bij de aanschaf van je telefoon zelf een verzekering hebt afgesloten. Veel telefoonwinkels – ook online – bieden deze optie bij aankoop. Dit betekent dat je bovenop je abonnementskosten per maand een apart bedrag betaalt voor je verzekering. Hoewel dergelijke verzekeringen vaak wel een kapot scherm vervangen is het ook hier raadzaam om de kleine lettertjes goed te lezen voordat je überhaupt een dergelijke verzekering afsluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *